FAQ

HEMSTÄDNING


Hur lång tid tar det att städa en 1:a, så att jag vet hur många timmar jag ska boka in?
Detta är förstås väldigt individuellt. Det beror på hur mycket du önskar ha gjort, hur rent det är sedan tidigare (som kan bero på hur ofta du tar städning), hur rent du önskar osv. Ifall du önskar ha lite speciella uppgifter utförda såsom t.ex. diskat och strykning av kläder, så tar det mer tid. Badrum, kök och att damma tar alltid mycket tid, speciellt om du har mycket saker och möbler. Som en grov uppskattning kan vi säga att normal städning tar följande tid:

  • 21 - 40 m2 = ca 2-3 tim
  • 41 - 60 m2 = ca 3-4 tim
  • 61 - 100 m2 = ca 4-5 tim
  • 101 - 150 m2 = ca 5-6 tim
  • 151 - 200 m2 = ca 6-8 tim

Första städtillfället tar mer tid eftersom tid går till att visa städaren var utrustning och material finns samt att gå igenom vad som önskas ha utfört. Du får även en prioriteringslista på saker som städaren kan utföra åt dig. Städaren följer sedan den prioriteringen och gör så mycket som hinns med på den tid du har bokat in.

Observera att detta är ingen garanti utan städaren kommer att arbeta så snabbt och bra som det bara går under den tid du har bokat och i den prioriteringsordning du önskar. Det är alltså upp till dig sedan att bedömma om du vill ha fler eller färre timmar.

Om jag är missnöjd med städningen vad gör jag då?
Du kan antingen ge oss dina synpunkter direkt genom att logga in på ”Mina sidor” och där skriva in dina synpunkter, eller så kontaktar du oss via telefon eller e-post. Vi förmedlar dina synpunkter till din städare och om du är fortsatt missnöjd så byter vi ut din städare mot någon annan.


Får jag ekonomisk kompensation om jag är missnöjd med städningen?
I regel inte eftersom du själv har valt att boka in de timmar du önskar ha städat. Resultatet beror mycket på hur mycket tid städaren har på sig och hur mycket det är att göra just den dagen hos dig. Detta varierar från kund till kund och är därför omöjligt att exakt kunna sia om för oss i förväg. Olika kunder har även olika önskemål och krav med städningen. Efter ett första tillfälle brukar detta dock klarna och efter samtal och specifika instruktioner till städaren om vad just du vill ha prioriterat under din valda städtid så brukar alla vara nöjda. Vi garanterar att skicka kvalificerade städare som alltid gör sitt absolut bästa och de arbetar så mycket det hinner på den tid du har bokat in. Om du är missnöjd så kontakta oss via ”Mina sidor” eller oss direkt på info@maidbook.se, så löser vi det så att du blir nöjd.


Kan inte ni ordna med utrustning och material?
Ja vi kan ordna med detta, men då tillkommer en material- och transportkostnad, som man ej får göra RUT-avdrag för. Vi har valt att försöka ge så bra pris sommöjligt till dig istället. Innan första städningen så skickar vi dig en lista på material och utrustning som vi rekommenderar, så att du kan införskaffa dessa innan städtillfället. Städaren meddelar dig sedan löpande om något är på väg att ta slut, så att du hinner köpa in detta inför nästa städtillfälle. Det blir mycket billigare för dig.


Vilken utrustning och material måste jag ha?
Innan första städningen så skickar vi dig en lista med förslag på material och utrustning som vi rekommenderar, så att du kan införskaffa dessa innan ditt första städtillfälle. Om du har löpande städning av oss så kommer städaren att meddela dig löpande om något är på väg att ta slut, så att du hinner köpa in detta inför nästa städtillfälle.

 

ALLMÄNT

PRISER
Hur får jag lägsta möjliga pris i bokningskallendern?
Priserna beror i stort på följande val av dig:

Vilken veckodag?: Måndag, tisdag och onsdag är billigast eftersom torsdagar och fredag är mest eftersökta av våra kunder.

Antalet timmar per tillfälle?: Ju fler timmar du bokar desto billigare blir det. 2- och 3-timmars pass är dyrare eftersom restiden för dessa då påverkar priset mer.

Hur ofta du önskar ha tjänsten utförd?: Ju oftare desto billigare.

Krävs resetillägg?: Vid längre restider läggs en inställelseavgift på för att täcka för den extra långa restiden. Denna avgift får du ej göra skatteavdrag för.

BETALNINGAR

Hur betalar jag för tjänsten?

Du måste ha ett kredit kort för att kunna boka och betala första tillfället. Du kan sedan byta till att betala via faktura om du vill.

Hur ofta och när betalar jag för en löpande tjänst?

Vid din första bokning av en löpande tjänst på sidan så betalas ditt första tjänstetillfälle direkt. Detta för att kontrollera att du är du och för att bekräfta att du har godkänt avtalet.
Därefter samlas månadens utförda tjänster ihop och dras från ditt betalkort eller faktureras, berorende på vilket betalningssätt du önskar ha, den 28:e varje månad. Tjänster som utförs den 29 och senare i månaden kommer med på nästkommande månads betalning.

Jag hade inte tillräckligt med pengar på mitt konto då min tjänst skulle betalas så jag fick en påminnelse, vad gör jag nu?

Vi skickar ut en påminnelse om ditt betalkort inte skulle fungera eller om du inte har tillräckligt med pengar på kortet. Du måste då se till att du har pengar på kontot som kortet är knutet till, samt se till att kortet är giltigt, se kortets giltighetstid. Om kortet har gått ut måste du registrera ett nytt kort som är giltigt, se nedan under "Hur byter man betalkort och betalningssätt?".
Om du inte har löst detta efter en andra påminnelse och inom 14 dagar, så går ärendet vidare till inkasso och dina framtida tjänster stoppas.

Hur byter man betalkort eller betalningssätt?
1. Logga in på “Min sida” med dina valda inloggningsuppgifter. Om du glömt ditt lösenord kan du be att få ett nytt mailat till dig på den e-postadress som du tidigare angivit.
2. Under fliken “Bokning” klickar man på “BETALNINGSUPPGIFTER”.
3. Därefter, klicka på “Byte av betalsätt”.
4. Nu visas det betalsätt som du har idag, kreditkort eller fakturering.
Om du önskar byta till ett annat kreditkort eller om du har förnyat ditt kreditkort med ny giltighetstid så ser du till att “kreditkort” är markerat ok och klickar sedan på “Godkänn”.
Om du önskar att byta till att betala via faktura så markerar du “Faktura” och sedan “Godkänn”. OBS! Fakturering kostar 50 kr extra per faktura.
5. Om du valt kreditkort så får du nu upp ett säkert fönster där du kan välja kreditkort och fylla i dina uppgifter och godkänna betalningen.
6. Du har nu bytt betalningssätt eller kreditkort. I framtiden kommer dina tjänster betalas på detta sätt.

Går det att betala med faktura?

Ja. Din första bokning måste dock betalas och ske med kreditkort. Detta för att verifiera att du är den du är och för ett godkännande av avtalet. Du kan därefter byta betalsätt till fakturering, som då sker på samma sätt som med kreditkort, dvs en gång per månad. Det tillkommer dock en faktureringskostnad på 50 kr för detta alternativ. Hur du byter till fakturering på din sida står beskrivet ovan, se "Hur byter man betalkort eller betalningssätt?".

Har ni svensktalande personal?
I regel inte, eftersom vi samarbetar med ett utländskt bemanningsföretag. De talar engelska.
 

Det har uppkommit en skada, vad gör jag?

Om en skada har uppkommit meddelas detta av personalen till dig direkt antigen via telefon eller meddelande på platsen. Maidbook har försäkringar hos Folksam som täcker för skador upp till 10 miljoner kronor.
Om du som kund upptäcker en skada som ej har meddelats, som du anser ha orsakats av oss, så kontaktar du oss via "Min sida" här, via e-post eller på telefon. 


Vad händer om jag blir sjuk i sista stund och vill avboka?
Du kan avboka enkelt under ”Min sida” varpå du direkt kommer att få en bekräftelse på detta via mail och SMS. Notera dock att det tillkommer en avbokningsavgift vid avbokningar av tider som ligger inom 2 veckor från avbokningsdagen. För avbokningar inom 3 dagar utgår fullt pris.


Min städare är sjuk, vad händer då?
Tyvärr blir vi alla sjuka ibland. När detta sker försöker vi hitta en ersättare som kan utföra tjänsten hos dig och meddelar dig denna ändring via sms och mail. Om vi inte hittar någon så kontaktar vi dig och försöker istället hitta en annan tid inom en snar framtid som kan fungera för dig. Du kan även välja att utan kostnad avstå från tjänsten med ersättare om detta meddelas oss inom 2 timmar efter att du fått informationen om sjukdom. Vi kan tyvärr inte garantera dig att vi har någon ledig vikarierande städare åt dig eller ge dig någon ekonomisk kompensation pga sjukdom hos vår personal.


Hur säger jag upp min löpande städning?
Du går in på ”Min sida” och där väljer du uppsägning av avtal. Uppsägningstiden är 1 kalendermånad från och med uppsägningsdagen.


Jag ska på semester och vill ha ett upphåll med min städning under den tiden, hur gör jag?
Ombokning och avbokning gör du genom att gå in på ”Min sida” och där välja fliken Avbokning/ombokning. Där klickar du på de tider du vill avboka. Notera att om du avbokar senare än 14 dagar innan städtillfället så utgår avbokningsavgift.

Jag är upptagen den inplanerade tiden, kan jag omboka min tid till en annan dag?
Ja, ombokning gör du genom att gå in på ”Min sida” och där välja fliken Avbokning/ombokning. Där klickar du på de tider du vill omboka och väljer en ny tid . Notera att om du ombokar senare än 14 dagar innan städtillfället så utgår en ombokningsavgift samt att dessa tider endast går att boka till en tidigare tid och alltså inte skjuta på framåt i tiden, eftersom detta skulle orsaka obokade tider i sista stund som vi ej kan fylla med en ny kund.

Kommer ni att införa fler tjänster än städning?
Ja, vi har precis lanserat trädgårdsskötsel. Till nästa vinter planerar vi även att starta snöröjning. Vi planerar även att starta flytthjälp.


Utför ni tjänster i andra städer än i Stockholm?
Ja, just nu har vi startat städtjänster i Uppsala.

Vi expanderar och räknar med att inom kort lansera våra tjänster i flera andra städer, såsom Malmö, Göteborg och Linköping, så återkom gärna till vår hemsida. Du är även varmt välkommen att maila till oss på info@maidbook.se och informera oss om vilken typ av tjänst och i vilken stad du skulle vilja att vi fanns, så ska vi arbeta på att komma dit så snabbt som möjligt.

Tiden jag vill boka finns inte ledig, går det att göra något åt detta?
De tider som är gråmarkerade är tyvärr helt fullbokade just i detta nu. Det lönar sig att hålla koll på bokningssidan eftersom kunder byter tider och avbokar, samt att vi löpande tar in mer personal vilket då leder till lediga tider. Om du då är snabb kan du få din favorittid!

Hur får jag ett konto och ett lösenord?
När du gör din första bokning och klickat dig vidare till steg ”2. Fyll i personuppgifter”, kommer du få välja ett lösenord som du sedan i framtiden använder när du loggar in på ”Min sida”. Man får en "Min sida" först när man har gjort en bokning och gått till kassan och betalat för den.